×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart niet verrast door Van Gaals opmerkelijke uitspraken

Van der Vaart niet verrast door Van Gaals opmerkelijke uitspraken
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 17:32 uur

Voormalig voetballer Rafael van der Vaart is niet verrast door de opzienbarende uitspraken van Louis van Gaal over de vermeende samenzwering rondom het wereldkampioenschap van Argentinië. Volgens de NOS-analist heeft dit niet alleen te maken met het karakter van de voormalige bondscoach.

Van Gaal verklaarde maandagavond dat Lionel Messi het WK 'moest winnen' van de FIFA. Deze uitspraken zorgden voor veel ophef, maar Van der Vaart keek er niet van op. "Zo is hij", aldus de voormalige international bij het programma Op1.

Ook Van der Vaart viel iets op tijdens zijn verblijf in Qatar. "Ik moet eerlijk zeggen... Ik heb natuurlijk als analist naar dat WK gekeken. Ik ergerde me ook enorm aan de Argentijnen, dus ik begrijp wel waar zijn frustratie en woede vandaan komen."

"We hebben de wedstrijd terecht verloren, dat was duidelijk. Maar ik kan me wel voorstellen dat hij zich zo voelt. Je gaat toch nadenken over bepaalde zaken", vervolgde Van der Vaart. "Maar eigenlijk zou je dit soort dingen niet meer moeten zeggen, zo lang na dato."

Bovenal kan de oud-voetballer, die onder andere voor Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur heeft gespeeld, genieten van de capriolen van Van Gaal. "Hij is gewoon de meest vermakelijke persoon om te interviewen. Als je hem aan tafel hebt, kun je gerust vier andere mensen weglaten. Geweldig."