×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht verrast met Afellay als ideale coach-kandidaat!

FC Utrecht verrast met Afellay als ideale coach-kandidaat!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 16:32 uur

In een verrassende wending heeft Ibrahim Afellay zichzelf naar voren geschoven als de ideale kandidaat voor FC Utrecht, nog voordat de club überhaupt contact opnam met Ron Jans. Deze onverwachte move heeft mogelijk het proces in een stroomversnelling gebracht, maar Jans durft hier geen uitspraken over te doen.

Een paar weken geleden vroeg Afellay tijdens een uitzending van Studio Voetbal aan Jans of FC Utrecht geen mooie club voor hem zou zijn. Jans was compleet verrast: "Ik had geen idee dat dit speelde. Ibrahim brengt je misschien wel in verlegenheid, maar je kunt niet ontkennen dat Utrecht een prachtige Eredivisie-club is. Als ze dan contact opnemen, ga je er echt over nadenken", reageerde Jans bij de NOS.

Jans is de opvolger van Michael Silberbauer, die opvallend snel werd ontslagen. Heeft Afellay hiermee het balletje aan het rollen gebracht? "Dat zou je aan de mensen van Utrecht moeten vragen. Het belangrijkste is dat Michael Silberbauer hier enorm gewaardeerd werd. Volgens de mensen kreeg hij het echter niet voor elkaar. Dan nemen ze afscheid", aldus Jans.

De ervaren coach leeft mee met Silberbauer: "Het is ook vervelend dat dit ten koste gaat van een collega. Het is wel erg vroeg dat ze dit in augustus besluiten, maar daar kan ik niets aan veranderen. Ik kan alleen mijn medeleven tonen aan Michael. Bijna elke trainer heeft wel eens zoiets meegemaakt."