×
Home Nieuws Livescore

Francesco Farioli schokt Ajax, Youri Baas als centrale verdediger

Francesco Farioli schokt Ajax, Youri Baas als centrale verdediger
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 22 juli 2024 08:08 uur

Ajax staat op zijn kop sinds de komst van Francesco Farioli naar de club. De Italiaanse verdediger heeft een ware schokgolf veroorzaakt binnen de ploeg. Echter, voor Youri Baas is de impact van deze verandering nog groter. De jonge linksback wordt tijdens de voorbereiding plotseling ingezet als centrale verdediger, een positie die voor hem compleet nieuw is.

Tijdens het oefenduel met Al Wasl, waar Ajax met 1-0 wist te winnen, werd Baas zelfs beloond met de aanvoerdersband in de slotfase van de wedstrijd. Een opmerkelijke keuze van de coach die aangeeft dat Baas zich snel moet aanpassen aan zijn nieuwe rol binnen het team. De druk op de jonge speler is hiermee flink toegenomen, maar het laat ook zien dat de trainer vertrouwen heeft in zijn kwaliteiten.

De supporters van Ajax zullen met spanning uitkijken naar hoe Baas zich zal ontwikkelen in zijn nieuwe rol als centrale verdediger. De verschuivingen in het team zorgen voor een frisse wind binnen de club en brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is duidelijk dat de komst van Farioli niet alleen impact heeft op het spel van Ajax, maar ook op de individuele spelers zoals Baas, die nu voor een grote uitdaging staan om zich aan te passen aan deze nieuwe situatie.