×
Home Nieuws Livescore

Rafael van der Vaart haalt uit naar Oranje: 'Trieste situatie voor Nederlands elftal'

Rafael van der Vaart haalt uit naar Oranje: 'Trieste situatie voor Nederlands elftal'
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 14:08 uur

Voormalig voetbalicoon Rafael van der Vaart uit zijn teleurstelling over de huidige situatie van het Nederlands elftal. Hij noemt het "bedroevend" dat het team al zo vroeg in het EK-kwalificatietoernooi een cruciale wedstrijd tegen Griekenland moet spelen. Volgens Van der Vaart is dit een teken van de lage status van Oranje.

Na de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk met 4-0 en de matige 3-0 overwinning op Gibraltar, bevindt Nederland zich momenteel op de vierde plaats in de groep. Van der Vaart benadrukt dat het team een slechte start heeft gehad en dat bondscoach Ronald Koeman nog steeds op zoek is naar de juiste opstelling. Bovendien zijn er veel spelers die niet in vorm zijn. De wedstrijd tegen Griekenland wordt dan ook als een "must-win" gezien. Als Nederland deze wedstrijd niet wint, verdienen ze het volgens Van der Vaart ook niet.

Van der Vaart pleit ervoor om de jonge talenten een kans te geven in het nationale team. Hij noemt onder andere Noa Lang en Xavi Simons als spelers waarop Nederland de komende jaren moet bouwen. Hij benadrukt dat leeftijd geen excuus mag zijn om deze talenten niet te laten spelen en dat ze de druk aankunnen.

Daarnaast is Van der Vaart van mening dat het Nederlands elftal meer "boefjes" nodig heeft. Hij herinnert zich hoe hij vroeger met zijn teamgenoten stiekem het trainingskamp verliet om de omgeving te verkennen. Volgens hem ontbreekt het tegenwoordig aan dit soort ondeugende spelers.

Al met al uit Van der Vaart zijn bezorgdheid over de huidige status van het Nederlands elftal en hoopt hij op verbetering in de komende wedstrijden.