×
Home Nieuws Livescore

Duitse politie valt huizen binnen vanwege terreurverdenking

Duitse politie valt huizen binnen vanwege terreurverdenking
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 21 juli 2024 15:08 uur

In de aanloop naar de EK-finale in Berlijn heeft de Duitse politie een grootschalige operatie uitgevoerd door drie huizen binnen te vallen voor een huiszoeking. De autoriteiten hadden sterke vermoedens dat er mogelijk een terroristische aanslag gepland werd door IS. Dit alarmerende nieuws werd gemeld door The Sun, die contact heeft gehad met een woordvoerder van de politie.

De actie van de politie zorgde voor grote onrust en spanning in de omgeving van Berlijn, waar de EK-finale plaatsvond. De autoriteiten namen geen enkel risico en besloten tot de huiszoekingen om mogelijke dreigingen het hoofd te bieden. De veiligheid van de burgers en bezoekers stond hierbij voorop.

De huizen die werden doorzocht, bleken uiteindelijk geen directe link te hebben met terroristische activiteiten. Ondanks de negatieve uitkomst van de huiszoekingen, benadrukte de politie het belang van waakzaamheid en proactief handelen in tijden van verhoogde terreurdreiging. De EK-finale kon uiteindelijk zonder incidenten doorgang vinden, mede dankzij de snelle en doortastende actie van de autoriteiten.