×
Home Nieuws Livescore

Luuk de Jong: PSV wordt geen Bayern München van Nederland

Luuk de Jong: PSV wordt geen Bayern München van Nederland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 21 juli 2024 11:08 uur

Luuk de Jong heeft aangegeven dat hij niet gelooft dat PSV op korte termijn zal uitgroeien tot het Bayern München van Nederland. De voormalige aanvoerder van de Eindhovenaren erkent dat hoewel er in het verleden werd gesproken over Ajax als de dominante club, PSV afgelopen seizoen de concurrentie ver achter zich liet. De Jong, die momenteel voor Sevilla speelt, benadrukt echter dat het nog een lange weg is voor PSV om het niveau van de Duitse grootmacht te evenaren.

De Jong, die zelf een succesvolle periode kende bij PSV voordat hij naar Spanje vertrok, is realistisch over de ambities van zijn voormalige club. Hoewel PSV afgelopen seizoen indruk maakte in de Eredivisie en de concurrentie op grote afstand wist te houden, is De Jong van mening dat er nog veel werk aan de winkel is. Hij wijst op de consistentie en het succes op Europees niveau die clubs als Bayern München kenmerken, iets wat PSV nog moet zien te bereiken.

De uitspraken van Luuk de Jong zullen ongetwijfeld stof doen opwaaien onder de fans van PSV. De discussie over de ambities en potentie van de club zal ongetwijfeld gevoerd worden in de komende periode. Voor nu lijkt het erop dat PSV nog een lange weg te gaan heeft voordat ze daadwerkelijk kunnen concurreren met de absolute topclubs in Europa, zoals Bayern München.