×
Home Nieuws Livescore

Jonge voetballer verbaast coach en viert feest als Europees kampioen!

Jonge voetballer verbaast coach en viert feest als Europees kampioen!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 12:32 uur

Jonge Nederlandse voetballer maakt grote indruk op voormalig coach

Een jonge, talentvolle voetballer genaamd Tijjani Reijnders heeft een blijvende indruk achtergelaten op zijn voormalige coach, Bert Konterman. Reijnders speelde onder Konterman voor het Nederlandse nationale team onder 20 in het najaar van 2018, terwijl hij op dat moment bezig was aan zijn tweede seizoen bij Jong AZ.

Reijnders schitterde in wedstrijden tegen Italië (3-2 winst), Mexico (3-2 winst) en Tsjechië (0-2 winst). "Het was een fantastisch jaar", begon Konterman in een interview met de NOS. "Dankzij die laatste overwinning werden we kampioen en hielden we landen als Portugal, Italië, Duitsland en Engeland achter ons. We hebben dat zeker gevierd alsof we Europees kampioen waren geworden, tot in de late uurtjes."

"Ik had in dat team spelers die vonden dat ze al in de basis van hun club hoorden te staan", vervolgde Konterman. "Noa Lang bijvoorbeeld zat vast bij Ajax. De meesten waren gefrustreerd. Op de eerste dag moest ik een praatje houden en daarna konden we lekker trainen. In dit team konden ze zich bewijzen." Reijnders was volgens Konterman echter niet een van de gefrustreerde spelers. "Hij was altijd vrolijk en klaagde nooit. Als trainer is dat erg prettig. Hij wist ook dat hij nog niet op het hoogste niveau was, maar dat zijn tijd zou komen."

Konterman merkte op dat Reijnders zich snel aanpaste. "Hij was bescheiden en observeerde eerst. Zijn vader is een beetje een opschepper. Tijjani en zijn broer Eliano zijn echter vriendelijke jongens die altijd lachen. Maar zodra ze het veld opstappen, geven ze honderd procent. Hij kon makkelijk meekomen op het veld. Dit was voor hem geen grote stap."