×
Home Nieuws Livescore

Taylor Swift's onverwachte invloed op de Golden Boy Award-strijd!

Taylor Swift's onverwachte invloed op de Golden Boy Award-strijd!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 12:08 uur

In een verrassende wending heeft Taylor Swift onbewust een belangrijke rol gespeeld in de strijd om de felbegeerde Golden Boy Award. De fans van de Amerikaanse zangeres hebben massaal gestemd op Jude Bellingham, die momenteel verwikkeld is in een hevige strijd met Alejandro Balde.

Het begon allemaal met een ogenschijnlijk onschuldige opmerking van Balde tijdens een Q&A. De verdediger van FC Barcelona kreeg de vraag of hij fan was van Taylor Swift. Tot grote verbazing van velen antwoordde hij: "Nee, ik hou niet van haar muziek." Deze uitspraak viel niet in goede aarde bij de achterban van Taylor Swift, die vervolgens massaal gehoor gaven aan een oproep om Bellingham te steunen in de strijd om de Golden Boy Award.

In een razend tempo verloor Balde zijn voorsprong aan Bellingham, die nu comfortabel aan de leiding gaat in de verkiezing van de prestigieuze Italiaanse sportkrant Tuttosport. De sterspeler van Real Madrid heeft al meer dan een half miljoen stemmen ontvangen, wat bijna vijftig procent van het totaal is. Balde volgt nu op gepaste afstand met ruim 280.000 stemmen. Hierdoor lijkt Bellingham goede kansen te hebben om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars zoals Kylian Mbappé (2017), Matthijs de Ligt (2018), João Felix (2019), Erling Haaland (2020), Pedri (2021) en Gavi (2022).

Naast Bellingham, Balde en Swift zijn er ook andere getalenteerde spelers genomineerd voor de Golden Boy Award, waaronder Xavi Simons, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Bjorn Meijer, Emanuel Emegha, Johan Bakayoko, Ricardo Pepi, Kacper Kozłowski en Milos Kerkez. Op dit moment staat de jonge Hato op de derde plaats met 8,7 procent van de stemmen.

De strijd om de Golden Boy Award blijft spannend en het is nog afwachten wie er uiteindelijk met de prestigieuze prijs vandoor zal gaan. Eén ding is zeker: Taylor Swift heeft onbedoeld een grote impact gehad op deze verkiezing en heeft daarmee haar stempel gedrukt op de sportwereld.