×
Home Nieuws Livescore

UEFA onderzoekt Rodri en Morata na controversieel Gibraltar-lied.

UEFA onderzoekt Rodri en Morata na controversieel Gibraltar-lied.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 19 juli 2024 22:08 uur

De UEFA heeft aangekondigd dat er een onderzoek is gestart naar de Spaanse voetballers Rodri en Álvaro Morata. Na de overwinning van Spanje op het EK, zongen de middenvelder en spits een controversieel lied over Gibraltar. Dit heeft tot ophef geleid binnen de voetbalwereld en bij fans.

Het incident vond plaats nadat Spanje de Europese titel had veroverd en de spelers feestvierden. Rodri en Morata zongen een lied dat als beledigend werd ervaren ten opzichte van Gibraltar, een gevoelig onderwerp in de Spaans-Britse betrekkingen. De UEFA neemt deze zaak serieus en is begonnen met een grondig onderzoek naar het gedrag van de twee internationals.

De actie van Rodri en Morata heeft geleid tot verdeelde reacties vanuit verschillende hoeken. Sommigen vinden dat sport en politiek gescheiden moeten blijven, terwijl anderen van mening zijn dat dergelijke uitingen niet thuishoren in het voetbal. Het is nog niet duidelijk welke mogelijke sancties de UEFA zou kunnen opleggen als de spelers schuldig worden bevonden aan wangedrag.

De Spaanse voetbalbond heeft nog niet gereageerd op het incident, maar het lijkt erop dat deze kwestie nog lang niet is afgesloten. De UEFA zal naar verwachting snel met meer informatie komen over de voortgang van het onderzoek en eventuele verdere stappen die zullen worden genomen om deze situatie aan te pakken.