×
Home Nieuws Livescore

Hjulmand ontslagen als bondscoach Denemarken na teleurstellend EK

Hjulmand ontslagen als bondscoach Denemarken na teleurstellend EK
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 19 juli 2024 11:32 uur

Na het teleurstellende verloop van het afgelopen Europees Kampioenschap in Duitsland heeft de Deense voetbalbond besloten om afscheid te nemen van bondscoach Kasper Hjulmand. De evaluatie van het toernooi, waarbij Denemarken niet verder kwam dan de achtste finale en alle groepsduels niet wist te winnen, heeft geleid tot deze drastische beslissing. Ondanks de inzet en strijd van het Deense team, was het niet genoeg om de hoge verwachtingen waar te maken.

Hjulmand stond sinds 2020 aan het roer bij het Deense nationale elftal en wist in die periode enkele successen te boeken. Echter, het gebrek aan resultaten tijdens het EK heeft geleid tot het vroegtijdige einde van zijn bondscoachschap. De Deense voetbalbond is nu op zoek naar een geschikte opvolger die het team weer op het juiste spoor kan brengen en de ambities van het land kan waarmaken.

De beslissing om afscheid te nemen van Hjulmand is niet lichtvaardig genomen, maar de Deense voetbalbond is vastbesloten om het nationale team naar nieuwe hoogten te brengen. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach zal ongetwijfeld de gemoederen in Denemarken bezighouden en de verwachtingen voor de toekomst van het Deense voetbal verder aanwakkeren.