×
Home Nieuws Livescore

Schokkende ontdekking bij voetballer: Levensbedreigende knobbel in teelbal!

Schokkende ontdekking bij voetballer: Levensbedreigende knobbel in teelbal!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 09:32 uur

Voetballer Tom Beugelsdijk heeft een heftige periode achter de rug. Aan het begin van dit jaar ontdekte hij een vreemd knobbeltje in zijn teelbal, wat hem flink schrik aanjoeg. Hierdoor moest hij een groot deel van het tweede deel van het voetbalseizoen bij Helmond Sport missen. Gelukkig is hij inmiddels succesvol geopereerd.

Beugelsdijk had al een tijdje last van het knobbeltje, maar dacht dat het vanzelf wel zou verdwijnen. Uiteindelijk besloot hij toch naar de dokter te gaan, die zijn bezorgdheid uitte. Toen de mogelijkheid van zaadbalkanker ter sprake kwam, was Beugelsdijk geschrokken. "Natuurlijk hoeft het niet per se kanker te zijn, maar het zet je leven wel even stil. Ik ben nog jong en heb twee jonge kinderen. Hoewel ik geen doemdenker ben, flitst er van alles door je hoofd."

De voetballer had de keuze om een deel van het knobbeltje te laten onderzoeken of het volledig te laten verwijderen en later te horen wat het was. Hij koos voor de laatste optie. "Gelukkig kon ik snel geopereerd worden, maar de periode na de operatie waarin ik moest wachten op de uitslag was slopend", aldus Beugelsdijk. Gelukkig kreeg hij uiteindelijk goed nieuws van de dokter. "Wow, als ik eraan terugdenk krijg ik weer kippenvel. Het bleek een goedaardige cyste te zijn. Ik was zo opgelucht en dankbaar."

Helaas heeft Beugelsdijk door deze hele situatie het einde van het voetbalseizoen bij Helmond Sport moeten missen. Sinds deze zomer is hij transfervrij en heeft hij meegetraind met de beloften van ADO Den Haag. Een contract bij zijn jeugdliefde zit er echter niet in, zoals technisch directeur Joris Mathijsen al heeft aangegeven. "Ik heb dat ook gehoord en respecteer de woorden van Mathijsen. Ik denk dat ik met mijn ervaring best wat had kunnen betekenen voor dit jonge ADO in opbouw. Maar het is zoals het is."