×
Home Nieuws Livescore

Rafael van der Vaart's zoon maakt droomtransfer naar Ajax!

Rafael van der Vaart's zoon maakt droomtransfer naar Ajax!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 09:08 uur

Voormalig voetbalster Rafael van der Vaart is in de wolken nadat zijn zoon Damián officieel is gepresenteerd bij een voetbalclub. De zeventienjarige Damián heeft na langdurige onderhandelingen de overstap gemaakt van Esbjerg fB naar Ajax, waar hij zal spelen voor het 018-team.

In een interview met Radio 538 uitte Van der Vaart zijn trots: "Het is geweldig. Je weet hoeveel hij ervoor heeft moeten doen", zei hij. "Het heeft niet alleen invloed op hem, maar ook op ons als ouders. Het is echt prachtig. Hij gaat er ontspannen mee om. Hij wil gewoon lekker voetballen", voegde de voormalige Oranje-international eraan toe toen het gesprek de "moeilijke kanten" van het voetbal belichtte. "Hij is een ontzettend leuke jongen die gewoon plezier wil hebben."

Dat Damián het komende jaar bij Ajax, de voormalige club van zijn vader, mag spelen, heeft veel emoties losgemaakt. "Ajax is zijn droomclub. Dit was absoluut zijn droomdag en dat was aan hem te zien. Hij straalde van oor tot oor. Er zijn nog steeds veel mensen bij de club die er ook waren toen ik er speelde. Hopelijk zorgen zij ervoor dat mijn zoon net zo'n succesvolle carrière krijgt als ik."

Het heeft uiteindelijk behoorlijk lang geduurd voordat de overstap naar Ajax kon worden afgerond. "Het voelt als een opluchting. Het heeft zo lang geduurd. Hij moest al die tijd individueel trainen. Hij gaat ook naar school daar (De Toekomst, red.). Hij heeft een week stage gelopen en heeft het goed gedaan. Hij heeft Ajax weten te overtuigen om hem een jaar lang op te leiden. Hij speelt pas drie jaar bij een professionele club. Hij heeft de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt, maar er is nog veel ruimte voor verbetering."