×
Home Livescore

Voormalig Grieks voetbalicoon onthult: 'Onbegrijpelijk dat topscorer Douvikas niet geselecteerd is voor cruciale wedstrijd tegen Oranje!'

Voormalig Grieks voetbalicoon onthult: 'Onbegrijpelijk dat topscorer Douvikas niet geselecteerd is voor cruciale wedstrijd tegen Oranje!'
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 08:32 uur

Voormalig Grieks voetbalicoon Angelos Charisteas kan er met zijn pet niet bij dat Anastasios Douvikas geen deel uitmaakt van het Griekse nationale team, dat donderdagavond de tegenstander is van het Nederlands elftal in Eindhoven. Charisteas, die altijd een plekje voor de voormalige spits van FC Utrecht zou hebben gereserveerd, vindt dit onbegrijpelijk.

Charisteas, die in het verleden zowel voor Ajax als Feyenoord heeft gespeeld, beleefde zijn persoonlijke hoogtepunt in 2004 toen hij met Griekenland Europees kampioen werd. In een interview met een Nederlandse krant laat de oud-spits zijn licht schijnen op de ontmoeting met Oranje. "We zitten in een zware groep met Frankrijk en Nederland, teams die op het laatste WK pas na strafschoppen werden uitgeschakeld door de uiteindelijke wereldkampioen. We moeten minstens één grote uitwedstrijd winnen. Kwalificatie voor het EK is van cruciaal belang voor het Griekse voetbal."

De inmiddels 43-jarige Charisteas ziet mogelijkheden tegen het Nederlands elftal. "We hebben een behoorlijk goede spelersgroep, we hebben het Frankrijk thuis erg lastig gemaakt. Dat kunnen we ook tegen Nederland doen. Bovendien hebben we onze wapens met spits Pavlidis van AZ, middenvelder Bakasetas van Trabzonspor die vanuit alle hoeken op doel schiet, een goede keeper Vlachodimos en nog enkele spelers in de Premier League."

Eén speler die in ieder geval niet aanwezig zal zijn bij het team van trainer Gus Poyet, is Douvikas. De spits verliet deze zomer Utrecht en tekende een contract bij Celta de Vigo in Spanje. "Het is gewoon onbegrijpelijk dat Douvikas niet is geselecteerd. De topscorer van de Eredivisie! (19 goals, red.) Dat word je niet zomaar."