×
Home Nieuws Livescore

Argentijnse staatssecretaris sport ontslagen na Messi's excusesvoorstel

Argentijnse staatssecretaris sport ontslagen na Messi's excusesvoorstel
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 18 juli 2024 12:32 uur

De Argentijnse president Javier Milei heeft besloten om staatssecretaris van sport, Julio Garro, te ontslaan na een controversieel voorstel met betrekking tot Lionel Messi. Garro had voorgesteld dat Messi namens Argentinië zijn excuses zou aanbieden voor het racistische lied dat Enzo Fernandez zong na de overwinning van de Copa America. Deze suggestie heeft tot veel ophef geleid binnen de Argentijnse politiek en sportwereld.

Het voorstel van Garro om Messi te laten optreden als boodschapper van excuses voor het racistische gedrag van Fernandez heeft tot verdeeldheid geleid. Sommigen steunden het idee als een vorm van verantwoordelijkheid nemen, terwijl anderen het zagen als een onnodige inmenging van sport in politieke kwesties. President Milei heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt en Garro ontslagen vanwege zijn omstreden voorstel.

De rel rondom het racistische incident na de Copa America overwinning blijft de gemoederen in Argentinië bezighouden. Met de verwijdering van Garro als staatssecretaris van sport, is de vraag hoe de Argentijnse regering nu zal omgaan met de nasleep van dit incident en de rol van sport in maatschappelijke kwesties. De beslissing van president Milei om in te grijpen in deze kwestie laat zien dat sport en politiek soms op gespannen voet met elkaar kunnen staan.