×
Home Nieuws Livescore

Oranje zevende op FIFA-ranking, Spanje boven Nederland

Oranje zevende op FIFA-ranking, Spanje boven Nederland
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 18 juli 2024 11:16 uur

Het Nederlands elftal, onder leiding van bondscoach Ronald Koeman, heeft ondanks hun succesvolle prestaties op het EK 2020 nog steeds de zevende plaats behouden op de FIFA-ranking. Ondanks het bereiken van de halve finale van het toernooi, heeft Oranje niet genoeg punten verdiend om hoger te klimmen op de wereldranglijst. Opvallend genoeg is Spanje nu voorbij Nederland gesneld op de ranglijst, waardoor de Spanjaarden nu een plekje hoger staan.

Terwijl Spanje een sprong maakt ten koste van Nederland, is Portugal juist gezakt op de FIFA-ranking. Het Portugese nationale team staat nu lager dan het Nederlands elftal, wat een interessante wending is in de voetbalwereld. Met sterspelers als Cristiano Ronaldo in hun gelederen, zou je verwachten dat Portugal hoger zou staan, maar de recente resultaten hebben hun positie op de ranglijst beïnvloed.

Voor Oranje is het nu zaak om te blijven presteren en punten te blijven pakken in de komende interlands om zo hun positie op de FIFA-ranking te verbeteren. Met een talentvolle selectie en een gedreven bondscoach aan het roer, zijn de verwachtingen hooggespannen voor het Nederlands elftal. Fans hopen dat de ploeg in staat zal zijn om in de toekomst weer naar de top van de wereldranglijst te klimmen en daar te blijven schitteren.