×
Home Nieuws Livescore

Oud-doelman Michel Vorm: 'Geen keepersprobleem bij Oranje'

Oud-doelman Michel Vorm: 'Geen keepersprobleem bij Oranje'
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 08:08 uur

Voormalig doelman Michel Vorm is van mening dat het Nederlands elftal op dit moment geen keepersprobleem heeft. Voorafgaand aan het duel met Griekenland was er veel onzekerheid over wie het doel van Oranje moest verdedigen, maar volgens Vorm ziet de toekomst er rooskleurig uit voor de keeperspositie.

Vorm, die deel uitmaakte van de selectie voor de WK's van 2010 en 2014 en het EK van 2012, begrijpt de keuze van bondscoach Ronald Koeman voor Mark Flekken. "Mark is op een mooie leeftijd en heeft een goede mentaliteit. Ik vind dat hij het bij Brentford erg goed doet. Het is echter belangrijk om op te merken dat clubvoetbal anders is dan interlandvoetbal", aldus Vorm in een interview met De Telegraaf.

Hoewel Vorm de huidige situatie bij Oranje niet ideaal vindt, maakt hij zich geen zorgen. "Elke keeper heeft baat bij een bepaald ritme, dus veel opeenvolgende interlands. Maar door blessures is het nu eenmaal zoals het is." Volgens de voormalig doelman van FC Utrecht is het niet zorgwekkend. "Natuurlijk zou elke bondscoach graag een vaste eerste doelman willen hebben, zoals Hans van Breukelen of Edwin van der Sar. Maar met Verbruggen en een fitte Bijlow denk ik dat Oranje de komende tien jaar vooruit kan."