×
Home Nieuws Livescore

Man veroordeeld voor online racisme tegen Real Madrid spelers

Man veroordeeld voor online racisme tegen Real Madrid spelers
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 17 juli 2024 20:40 uur

Een Spaanse rechter heeft een man veroordeeld tot een celstraf van acht maanden wegens het verspreiden van racistische berichten gericht aan Real Madrid-spelers Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger op sociale media. Real Madrid heeft bevestigd dat de man deze haatdragende boodschappen online heeft geplaatst. De club heeft woensdag de ernst van de situatie benadrukt en aangegeven dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt.

Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger zijn beide voetballers die actief zijn in de topcompetities van Europa en hebben te maken gehad met racisme tijdens hun carrières. De veroordeling van de man in Spanje markeert een belangrijke stap in de strijd tegen discriminatie en haat op basis van afkomst of huidskleur in de sportwereld.

Real Madrid heeft aangegeven dat zij zich blijven inzetten voor gelijkheid en respect binnen en buiten het veld. De club benadrukt dat alle vormen van discriminatie streng veroordeeld worden en dat zij samenwerken met autoriteiten om dergelijke incidenten aan te pakken. Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger hebben laten weten dankbaar te zijn voor de steun die zij ontvangen van de club en fans in deze moeilijke tijden.