×
Home Nieuws Livescore

Van Dijk en Koeman willen harder en directer spel van Oranje: dit is waarom!

Van Dijk en Koeman willen harder en directer spel van Oranje: dit is waarom!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 07:32 uur

In aanloop naar het aankomende duel van het Nederlands elftal tegen Griekenland heeft bondscoach Ronald Koeman aangegeven dat er wat meer pit en directheid in het spel mag komen. Deze mening wordt gedeeld door aanvoerder Virgil van Dijk. Volgens de centrumverdediger zoekt de huidige generatie spelers het wellicht iets te veel in het positieve.

Van Dijk benadrukt dat er op alle fronten verbetering nodig is. Hij verwijst naar de wedstrijden van Oranje in de Nations League tegen Kroatië (4-2 nederlaag) en Italië (3-2 nederlaag) afgelopen juni. "We zijn ons daar heel erg van bewust", aldus Van Dijk in een interview met het Algemeen Dagblad. "We zijn nu kort bij elkaar, maar we hebben al veel gesprekken gehad met de bondscoach. De voorbereiding is al een tijdje aan de gang."

Van Dijk begrijpt de behoefte van Koeman aan meer directheid en pit. Hij legt uit dat dit deels te maken heeft met verschillende generaties. Hoewel de spelers elkaar absoluut willen verbeteren en continu bezig zijn met elkaar, zoekt deze generatie dat van nature misschien meer in het positieve. "Door elkaar een goed gevoel te geven, komen we samen verder", aldus Van Dijk. "Maar misschien kan het allemaal wel wat directer. Je hoeft elkaar niet meteen af te breken, maar de lat moet wel hoog blijven liggen. Hoger dan in de laatste paar interlands."

Het duel met Griekenland is van groot belang voor Oranje, aangezien Griekenland met één wedstrijd meer gespeeld drie punten meer heeft. Ondanks de grote inzet waakt Van Dijk voor te veel druk. Hij benadrukt dat het team zich moet richten op waar ze invloed op hebben, namelijk het voetbal. "We moeten samen de juiste voorwaarden creëren om zowel van Griekenland als van Ierland te winnen", aldus Van Dijk.