×
Home Nieuws Livescore

Sarina Wiegman zwijgt over mogelijke opvolging Gareth Southgate

Sarina Wiegman zwijgt over mogelijke opvolging Gareth Southgate
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 17 juli 2024 17:32 uur

De Nederlandse voetbalcoach Sarina Wiegman is in het nieuws vanwege haar mogelijke toekomstige rol als bondscoach van het Engelse nationale team. Eerder werd ze al genoemd als potentiële opvolger van Gareth Southgate, die onlangs aankondigde te zullen stoppen als coach van Engeland. Hoewel de speculaties over Wiegman's rol toenemen, heeft de coach zelf aangegeven niet in te willen gaan op eventuele geruchten over haar toekomstige functie.

Wiegman, die momenteel succesvol bondscoach is van de Nederlandse vrouwenploeg, geniet internationaal veel respect vanwege haar prestaties en tactisch inzicht. Haar naam wordt regelmatig genoemd in verband met topfuncties in het mannenvoetbal, waaronder die van bondscoach van Engeland. Ondanks de interesse en speculaties blijft Wiegman echter terughoudend en benadrukt ze dat ze zich momenteel volledig richt op haar huidige taken bij Oranje.

De 50-jarige Wiegman heeft in het verleden al laten zien dat ze in staat is om teams naar succes te leiden, met onder meer het behalen van de Europese titel met de Nederlandse vrouwen in 2017. Haar kwaliteiten als coach hebben haar naam gevestigd in de voetbalwereld en maken haar een aantrekkelijke kandidaat voor verschillende topclubs en nationale teams. Het is dan ook begrijpelijk dat haar potentiële rol als bondscoach van Engeland voor de nodige opwinding zorgt binnen de voetbalgemeenschap.