×
Home Nieuws Livescore

Lamine Yamal wint UEFA's mooiste EK-doelpunt boven Bellingham

Lamine Yamal wint UEFA's mooiste EK-doelpunt boven Bellingham
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 16 juli 2024 22:08 uur

In een spectaculaire halve finale tussen Spanje en Frankrijk op het EK voetbal heeft Lamine Yamal een onvergetelijk doelpunt gescoord dat de harten van voetbalfans over de hele wereld heeft veroverd. De UEFA heeft dit prachtige doelpunt uitgeroepen tot het mooiste doelpunt van het toernooi, waarmee Yamal zijn naam definitief in de geschiedenis van het Europese voetbal heeft gebeiteld.

Het doelpunt van de Spaanse sensatie overtrof zelfs de indrukwekkende omhaal van Jude Bellingham tegen Slowakije, die tot dan toe als een van de hoogtepunten van het toernooi werd beschouwd. De technische vaardigheid en het lef van Yamal om dit doelpunt te maken, hebben de jury van de UEFA overtuigd en hem de welverdiende titel van mooiste goal van het EK opgeleverd.

Naast Yamal's magistrale treffer kreeg ook Xavi Simons erkenning voor zijn doelpunt tegen Engeland, dat een plek veroverde in de top tien van mooiste goals van het toernooi. De jonge Spaanse middenvelder liet met zijn doelpunt zien dat hij een veelbelovende toekomst in het internationale voetbal tegemoet gaat en dat zijn naam nog vaak zal worden genoemd in de voetbalwereld.

De EK-voetbalfans zullen nog lang napraten over de prachtige doelpunten die tijdens het toernooi zijn gescoord, maar het doelpunt van Lamine Yamal zal altijd een speciaal plekje in hun herinneringen behouden als het mooiste doelpunt van het EK.