×
Home Nieuws Livescore

Cristiano Ronaldo onthult: 'Geen rivaliteit meer met Lionel Messi!'

Cristiano Ronaldo onthult: 'Geen rivaliteit meer met Lionel Messi!'
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 22:48 uur

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben geen rivaliteit meer, zo verklaarde de Portugese sterspeler op een persconferentie van het Portugese nationale elftal. Ronaldo benadrukte dat de rivaliteit tussen hen verleden tijd is en dat ze nu beiden hun eigen weg gaan.

"Het is voorbij met die rivaliteit", aldus Ronaldo. "Het was goed en het publiek genoot ervan. Als je fan bent van Cristiano Ronaldo, hoef je geen hekel te hebben aan Messi. We zijn allebei erg goed en hebben geschiedenis geschreven in het voetbal", voegde hij eraan toe.

Ronaldo heeft veel respect voor zijn Argentijnse collega en benadrukte dat ze wereldwijd worden gerespecteerd. "Dat is het belangrijkste. We hebben vijftien jaar lang het podium gedeeld en zijn geëindigd als professionele collega's die elkaar respecteren", aldus Ronaldo.

Opvallend genoeg is Ronaldo dit jaar voor het eerst sinds 2003 niet genomineerd voor de Ballon d'Or, terwijl Messi wel een kans maakt op de prestigieuze prijs. De uitreiking vindt plaats op 30 oktober in Parijs en Messi wordt gezien als een van de grote kanshebbers.

Het is duidelijk dat de rivaliteit tussen Ronaldo en Messi tot het verleden behoort. Beide spelers hebben hun stempel gedrukt op het voetbal en worden wereldwijd gerespecteerd. Het is interessant om te zien hoe hun carrières zich verder zullen ontwikkelen en welke nieuwe uitdagingen ze zullen aangaan.