×
Home Nieuws Livescore

Rodri's uitspraak over Gibraltar leidt tot UEFA-klacht.

Rodri's uitspraak over Gibraltar leidt tot UEFA-klacht.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 16 juli 2024 13:48 uur

De Spaanse voetballer Rodri heeft voor ophef gezorgd bij Gibraltar na zijn uitspraken tijdens de huldiging in Madrid. De EK-uitblinker zong luidkeels dat Gibraltar onderdeel is van Spanje, wat tot grote verontwaardiging leidde bij de Gibraltarese bond. Deze heeft besloten om een officiële klacht in te dienen bij de UEFA vanwege de provocerende actie van Rodri.

De zangerige opmerking van Rodri tijdens de viering van het EK-succes van Spanje heeft de diplomatieke betrekkingen tussen Spanje en Gibraltar op scherp gezet. De kwestie van de soevereiniteit over Gibraltar is al lange tijd een gevoelig onderwerp tussen de twee partijen, en de uitspraak van Rodri heeft de spanningen verder doen oplopen.

De Gibraltarese bond heeft aangegeven dat zij de actie van Rodri als respectloos en ongepast beschouwen. Zij benadrukken dat Gibraltar een eigen identiteit en status heeft, los van Spanje. De UEFA zal nu moeten beslissen of de uitspraak van Rodri als een overtreding van de gedragscode wordt beschouwd en welke mogelijke sancties er zullen volgen.