×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong genegeerd voor prestigieuze prijs, voetbalwereld in shock!

Frenkie de Jong genegeerd voor prestigieuze prijs, voetbalwereld in shock!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 22:08 uur

In een verrassende wending is Frenkie de Jong niet opgenomen in de lijst van dertig genomineerden voor de prestigieuze Ballon d'Or 2023. Dit nieuws heeft de gemoederen flink beziggehouden op X, voorheen bekend als Twitter.

France Football, de organisator van de prijs, heeft woensdagavond de lijst met kanshebbers bekendgemaakt en tot ieders verbazing ontbreekt de Nederlandse middenvelder. In 2019 eindigde De Jong nog op de elfde plaats in de ranglijst van 's werelds beste spelers. Dat hij dit jaar niet eens genomineerd is, heeft hier en daar voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd.

Voor sommige kenners is het een schok dat Frenkie de Jong niet bij de dertig genomineerden voor de Gouden Bal zit. Blijkbaar straalt hij volgens neutrale waarnemers toch iets minder uit dan vaak wordt beschreven in de media. Desondanks zijn er ook stemmen die vinden dat hij wel degelijk een nominatie verdient.

Op social media uiten fans hun teleurstelling over het feit dat De Jong niet in de top 30 staat. Zijn afwezigheid wordt gezien als een van de grootste teleurstellingen van de lijst. Ook andere spelers zoals Pedri en Toni Kroos worden genoemd als spelers die onterecht niet zijn genomineerd.

Het is duidelijk dat de uitsluiting van Frenkie de Jong voor de Ballon d'Or 2023 voor de nodige opschudding heeft gezorgd. Het blijft echter afwachten wie er uiteindelijk met de prestigieuze prijs vandoor zal gaan.