×
Home Nieuws Livescore

Verrassende onthullingen over zakelijk verleden Vitesse-eigenaar Guus Franke

Verrassende onthullingen over zakelijk verleden Vitesse-eigenaar Guus Franke
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 16 juli 2024 08:48 uur

De aanstaande overname van voetbalclub Vitesse door Guus Franke heeft voor de nodige opschudding gezorgd vanwege zijn omstreden zakelijke verleden. Onderzoek van Follow the Money en Omroep Gelderland heeft onthuld dat Franke betrokken was bij vervalste bankafschriften, meerdere faillissementen en een omstreden miljoenenlening die nooit is terugbetaald. Daarnaast zijn er ook opmerkelijke zakelijke activiteiten van Franke in Rusland aan het licht gekomen.

De onthullingen hebben binnen de Nederlandse voetbalwereld voor grote verbazing gezorgd. Franke, die zichzelf profileerde als een serieuze kandidaat voor het eigenaarschap van Vitesse, lijkt nu in een kwaad daglicht te staan vanwege zijn dubieuze zakelijke praktijken. De vraag rijst of hij wel de juiste persoon is om de club te leiden en of zijn verleden geen risico vormt voor de toekomst van Vitesse.

Het nieuws over Franke's verleden heeft ook de aandacht getrokken van de autoriteiten. Er wordt gespeculeerd over mogelijke juridische stappen die genomen kunnen worden tegen Franke vanwege zijn dubieuze handelingen. De supporters van Vitesse maken zich zorgen over de integriteit van hun geliefde club en roepen op tot transparantie en duidelijkheid omtrent de overname.

De onthullingen rondom Guus Franke werpen een schaduw over de beoogde overname van Vitesse en roepen vragen op over de betrouwbaarheid van de potentiële eigenaar. Het is afwachten hoe deze ontwikkelingen zich zullen ontvouwen en welke gevolgen dit zal hebben voor de toekomst van de Arnhemse voetbalclub.