×
Home Nieuws Livescore

Verweij bekritiseert Van Halst om Ajax-analyses op Ziggo

Verweij bekritiseert Van Halst om Ajax-analyses op Ziggo
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2024 18:16 uur

Voormalig Ajax-directeur Jan van Halst heeft voor ophef gezorgd door oefenwedstrijden van Ajax te analyseren op Ziggo Sport. Sportjournalist Mike Verweij uit zijn ongenoegen over deze gang van zaken. Verweij noemt het gedrag van Van Halst 'op zijn zachtst gezegd ongepast'.

Van Halst, die afgelopen seizoen zowel als tijdelijk algemeen directeur als rvc-lid werkzaam was bij Ajax, verliet de club na een tumultueuze periode. Zijn dubbelrol en vertrek uit de Johan Cruijff ArenA hebben voor de nodige commotie gezorgd binnen de club en onder de supporters.

De aanwezigheid van Van Halst als analyticus bij Ziggo Sport roept vragen op over zijn betrokkenheid bij Ajax en de objectiviteit van zijn analyses. Verweij benadrukt dat het niet gepast is dat iemand die zo nauw betrokken is geweest bij de club, nu publiekelijk commentaar levert op de prestaties van het team.

Het is nog onduidelijk hoe Ajax en Van Halst zullen reageren op de kritiek van Verweij en of er maatregelen zullen worden genomen om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen. De situatie werpt een schaduw over de voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen en zorgt voor verdeeldheid binnen de club.