×
Home Nieuws Livescore

Telegraaf-journalist opgebeld door familielid Wijnaldum na kritische column

Telegraaf-journalist opgebeld door familielid Wijnaldum na kritische column
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2024 16:32 uur

De Nederlandse sportjournalist Valentijn Driessen kreeg maandagochtend een telefoontje van een familielid van Georginio Wijnaldum. Het gesprek verliep volgens Driessen op een zeer beleefde manier, waarbij het familielid zijn ongenoegen uitte over een column die Driessen had geschreven over de Oranje-international. De kritiek was voornamelijk gericht op de vermeende te harde toon en gebrek aan respect in de column. Driessen heeft inmiddels laten weten dat hij, met de kennis die hij nu heeft, begrip kan opbrengen voor deze kritiek.

De column van Driessen, die in De Telegraaf verscheen, heeft blijkbaar de nodige opschudding veroorzaakt binnen de kringen van Wijnaldum. Het familielid van de voetballer nam de moeite om Driessen persoonlijk aan te spreken op de inhoud van het stuk. Driessen heeft laten weten dat hij de feedback serieus neemt en dat hij begrijpt waar de kritiek vandaan komt. Het lijkt erop dat de journalist zich bewust is geworden van de impact die zijn woorden kunnen hebben op de betrokkenen.

Hoewel Driessen aanvankelijk wellicht niet heeft ingezien hoe zijn column ontvangen zou worden, lijkt hij nu open te staan voor reflectie en zelfkritiek. Het is niet ongebruikelijk dat journalisten soms een dunne lijn bewandelen tussen kritische analyse en respectvolle berichtgeving. In dit geval heeft het familielid van Wijnaldum ervoor gezorgd dat Driessen zich bewust is geworden van de gevoeligheden rondom zijn schrijven. Het is te hopen dat deze ervaring zal bijdragen aan een meer gebalanceerde en respectvolle benadering in toekomstige columns van Driessen.