×
Home Nieuws Livescore

FA's backup plan: Potter op kandidatenlijst bondscoach Engeland

FA's backup plan: Potter op kandidatenlijst bondscoach Engeland
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2024 16:16 uur

De Engelse voetbalbond, de FA, heeft al een lijst met potentiële kandidaten paraat voor het geval dat Gareth Southgate besluit om te stoppen als bondscoach van het nationale team. Dit nieuws werd onthuld door The Telegraph, die ook enkele namen op de lijst heeft weten te achterhalen. Een opvallende naam die genoemd wordt, is die van Graham Potter. Potter, die onlangs nog in verband werd gebracht met de positie van hoofdtrainer bij Ajax, wordt dus nu ook genoemd als mogelijke opvolger van Southgate.

Graham Potter heeft de aandacht getrokken van de Engelse voetbalbond vanwege zijn succesvolle werk bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. De 46-jarige coach heeft indruk gemaakt met zijn tactische aanpak en het verbeteren van het spel van zijn team. Zijn mogelijke benoeming tot bondscoach van Engeland zou een beloning zijn voor zijn harde werk en prestaties in de afgelopen jaren.

Hoewel Gareth Southgate momenteel nog steeds aan het roer staat als bondscoach van Engeland, is het duidelijk dat de FA voorbereid wil zijn op elke eventualiteit. Met de kandidatenlijst die al is samengesteld, lijkt de bond vastbesloten om de juiste persoon te vinden om het nationale team te leiden, mocht Southgate ervoor kiezen om een andere weg in te slaan. De komende periode zal ongetwijfeld meer duidelijkheid brengen over de toekomst van het Engelse voetbal en wie er uiteindelijk aan het hoofd zal staan van de Three Lions.