×
Home Nieuws Livescore

Voormalig FC Twente-trainer verrast vrienden en familie met snelle comeback in Eredivisie!

Voormalig FC Twente-trainer verrast vrienden en familie met snelle comeback in Eredivisie!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 20:08 uur

Voormalig voetbaltrainer Ron Jans is in de wolken nu hij weer aan de slag kan als coach in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. De 64-jarige oefenmeester, die de Eredivisie beschouwt als zijn 'thuis', werd op woensdag gepresenteerd bij FC Utrecht.

Oorspronkelijk was Jans van plan om na zijn vertrek bij FC Twente een sabbatical in te lassen. Maar deze rustperiode duurde uiteindelijk minder dan drie maanden. "Het was korter dan verwacht, en ook korter dan ik en vooral mijn vrouw hadden gehoopt", onthult Jans voor de camera van de NOS.

Jans, die eerder werkzaam was bij Standard Luik en FC Cincinnati, had geen gebrek aan (buitenlandse) interesse. "Meer dan twintig mensen hebben geïnformeerd of ik interesse had. Het heeft te maken met mijn verleden en wat ik koester. Wat ik koester, is dat ik bij mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden wil zijn."

"In Nederland woon ik ontzettend graag", vervolgt Jans. "Er zijn altijd wel verbeterpunten, maar ik vind het een fantastisch land. De Eredivisie voelt ook als mijn thuis, dus laten we hier maar blijven."

Jans staat voor een uitdagende taak bij FC Utrecht. Na vier wedstrijden staat de club nog op nul punten. "Vandaag heb ik urenlang gesproken met de stafleden. Ik heb er een heel goed gevoel bij, niet het gevoel van: wat een chaos. Ik ben nog nooit op het nieuwe trainingscomplex geweest, maar het is geweldig. Dat heb ik in Nederland nog niet vaak gezien."