×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen: Koeman moet vijf sterspelers laten gaan

Valentijn Driessen: Koeman moet vijf sterspelers laten gaan
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2024 08:16 uur

In een opvallende column voor De Telegraaf heeft sportjournalist Valentijn Driessen zijn mening gegeven over het toekomstige Nederlands voetbalelftal onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. Driessen pleit ervoor dat Koeman afscheid neemt van enkele ervaren spelers, waaronder Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Stefan de Vrij en Memphis Depay. Volgens de journalist is het essentieel dat het team zich richt op het WK van 2026 en daarvoor spelers nodig heeft die topfit en in topvorm zijn.

Driessen benadrukt in zijn column het belang van een frisse wind in het Nederlands elftal en stelt dat het tijd is voor een nieuwe generatie spelers om zich te bewijzen. Met het oog op het WK 2026, dat als doel gesteld is voor het team, is het volgens de journalist cruciaal dat de selectie bestaat uit spelers die op hun topniveau presteren en fysiek in topconditie verkeren. Hij gelooft dat het afscheid nemen van enkele ervaren krachten en het inpassen van jong talent de sleutel kan zijn tot succes op het wereldtoneel.

De suggestie van Driessen om afscheid te nemen van spelers als Van Dijk, Wijnaldum, Blind, De Vrij en Depay zal ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen binnen de voetbalwereld. Het is aan bondscoach Koeman om te bepalen hoe hij hiermee omgaat en welke koers hij wil varen met het Nederlands elftal richting het WK 2026. De komende periode zal duidelijk worden of deze visie van Driessen gedeeld wordt en welke stappen er genomen zullen worden om het nationale team klaar te stomen voor het mondiale toernooi.