×
Home Nieuws Livescore

Andries Jonker zet alles op alles voor Olympische Spelen!

Andries Jonker zet alles op alles voor Olympische Spelen!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 19:08 uur

Andries Jonker heeft een verrassende beslissing genomen met betrekking tot de Oranje Leeuwinnen en de Olympische Spelen van volgend jaar. Aanvankelijk was de bondscoach terughoudend om naar Parijs te gaan vanwege de drukke speelkalender van de internationals. Na gesprekken met de speelsters heeft hij echter besloten om toch te gaan.

Op een persconferentie in Zeist op woensdag liet Jonker weten dat zijn speelsters er enorm naar uitkijken om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ze beschouwen het als een geweldig sportief hoogtepunt en hebben aangegeven dat ze daar willen spelen. Jonker begrijpt hun enthousiasme en heeft daarom besloten om alles op alles te zetten om zich te kwalificeren.

Op 22 september staat er een belangrijke wedstrijd tegen Belgiƫ op het programma voor de Oranje Leeuwinnen. Daarna nemen ze het op tegen het Engelse team onder leiding van Sarina Wiegman. Ook Schotland maakt deel uit van de Nations League-poule van Nederland.

Jonker had graag gezien dat de wedstrijd tegen Engeland in De Kuip gespeeld kon worden, maar helaas was dit financieel niet haalbaar. Het uitduel zal plaatsvinden op Wembley in Londen, waar maar liefst negentigduizend toeschouwers kunnen genieten van de wedstrijd.

Tijdens de loting heeft Jonker gesproken met Wiegman en hij stelde voor om de wedstrijd zowel op Wembley als in De Kuip te laten plaatsvinden. Hoewel dit niet gelukt is, kijkt Jonker toch uit naar het mooie affiche dat op Wembley zal plaatsvinden.