×
Home Nieuws Livescore

Van Hooijdonk, Van Basten en Van der Vaart kritisch

Van Hooijdonk, Van Basten en Van der Vaart kritisch
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2024 00:16 uur

Voormalig Nederlands international Pierre van Hooijdonk heeft zijn mening gegeven over het spel van het Engelse nationale team tijdens het recente EK. Volgens Van Hooijdonk had Engeland meer kunnen bereiken als ze een aanvallender speelstijl hadden gehanteerd. Deze kritiek werd gedeeld door voetballegendes Marco van Basten en Rafael van der Vaart tijdens een uitzending van Studio Fußball. Ondanks hun gedeelde standpunt, weigerde Van der Vaart de verantwoordelijkheid bij bondscoach Gareth Southgate neer te leggen.

Van Hooijdonk, bekend om zijn scherpe analyses, benadrukte dat Engeland met hun talentvolle spelers meer had kunnen laten zien op het EK. Hij gelooft dat een offensievere benadering van het spel tot betere resultaten had kunnen leiden voor de Three Lions. Van Basten en Van der Vaart sloten zich aan bij deze visie, waarbij ze aangaven dat Engeland wellicht te terughoudend heeft gespeeld in cruciale wedstrijden.

Hoewel er consensus was over de behoefte aan meer aanvallend spel, weigerde Van der Vaart om de schuld volledig bij Southgate te leggen. De voormalige middenvelder benadrukte dat het uiteindelijk aan de spelers zelf ligt om op het veld te presteren en beslissende acties te maken. Deze discussie over de speelstijl van Engeland zal ongetwijfeld voer zijn voor verdere debatten binnen de voetbalwereld, terwijl fans en experts blijven speculeren over wat er anders had kunnen zijn tijdens het EK.