×
Home Nieuws Livescore

BBC-analisten lovend over Shaw en Stones in EK-finale.

BBC-analisten lovend over Shaw en Stones in EK-finale.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 14 juli 2024 22:56 uur

In de finale van het EK tussen Engeland en Spanje hebben voetbalanalisten Micah Richards, Gary Lineker en Rio Ferdinand hun lof geuit over de prestaties van het Engelse team in de eerste helft. De experts van de BBC waren vooral onder de indruk van de optredens van Luke Shaw en John Stones, die volgens hen uitblonken aan de kant van Engeland.

Micah Richards, voormalig Engels international en nu een gerespecteerde analist, prees de vastberadenheid en tactische discipline van het Engelse team tegen Spanje. Hij benadrukte de solide verdediging van Luke Shaw en de rust aan de bal van John Stones, die beiden cruciale rollen speelden in het succes van Engeland in de eerste helft.

Gary Lineker, voetballegende en presentator van Match of the Day, deelde de mening van Richards en prees de teamgeest en veerkracht van de Engelse spelers. Hij benadrukte het belang van Shaw's aanvallende impulsen vanaf de linkerflank en Stones' leiderschap in de defensie, wat resulteerde in een solide optreden van Engeland tegen de sterke Spaanse ploeg.

Rio Ferdinand, voormalig Engels international en ervaren analist, sloot zich aan bij zijn collega's en prees de individuele kwaliteiten van Shaw en Stones. Hij benadrukte de volwassenheid en vastberadenheid van Shaw in zowel verdedigend als aanvallend opzicht, evenals de rust en precisie van Stones in het opbouwen van het spel vanuit de verdediging.

Al met al zijn Micah Richards, Gary Lineker en Rio Ferdinand het erover eens dat Luke Shaw en John Stones de uitblinkers waren aan Engelse zijde in de eerste helft van de finale van het EK tegen Spanje. Hun lof voor de prestaties van deze spelers onderstreept de sterke start van Engeland in de strijd om de Europese titel.