×
Home Nieuws Livescore

Rio Ferdinand spot met Oranje en Joey Veerman op BBC

Rio Ferdinand spot met Oranje en Joey Veerman op BBC
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 14 juli 2024 21:40 uur

Voormalig Engels international Rio Ferdinand heeft opnieuw voor opschudding gezorgd door bij de BBC nog wat extra zout in de wonden van het Nederlands elftal te strooien. In het bijzonder richtte hij zijn pijlen op Oranje-middenvelder Joey Veerman. Ferdinand haalde een opmerkelijk moment aan uit de halve finale tussen Nederland en Engeland, waarbij hij de aandacht vestigde op een actie van Kobbie Mainoo die viraal ging op social media.

Tijdens de uitzending bij de BBC benadrukte Ferdinand de impact van Mainoo's spel in de cruciale wedstrijd tussen de twee Europese grootmachten. De oud-verdediger prees de Engelse ploeg voor hun vastberadenheid en benadrukte hoe Mainoo met zijn actie het verschil maakte. Deze opmerkingen zorgden voor de nodige ophef onder de Nederlandse voetbalfans, die teleurgesteld waren over de uitschakeling van Oranje in de halve finale.

Joey Veerman, die een belangrijke rol speelde in het Nederlands elftal tijdens het toernooi, kreeg specifiek kritiek te verduren van Ferdinand. De voormalige verdediger suggereerde dat Veerman tekortschoot in vergelijking met zijn Engelse tegenhangers, wat leidde tot verhitte discussies op sociale media. De opmerkingen van Ferdinand zullen ongetwijfeld nog lang nadreunen in de Nederlandse voetbalwereld, waar de teleurstelling over de gemiste kans op een finaleplek nog vers in het geheugen ligt.