×
Home Nieuws Livescore

Van Basten lovend over vlotte opbouw Spanje bij EK.

Van Basten lovend over vlotte opbouw Spanje bij EK.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 14 juli 2024 21:16 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft zijn bewondering uitgesproken voor het spel van het Spaanse nationale team. De legendarische Nederlander is onder de indruk van de manier waarop de ploeg onder leiding van trainer Luis de la Fuente speelt. Van Basten merkt op dat de opbouw van het Spaanse team aanzienlijk vlotter lijkt te verlopen dan die van andere landen, wat volgens hem een belangrijk element is in het succes van een team.

Tijdens een analyse bij Studio Fußball benadrukte Van Basten de kwaliteiten van het Spaanse elftal en prees hij de tactische aanpak van De la Fuente. De voormalige spits, die zelf bekend stond om zijn technische vaardigheden en intelligentie op het veld, ziet overeenkomsten tussen zijn eigen speelstijl en de manier waarop Spanje momenteel opereert. Hij gelooft dat de spelers van La Furia Roja goed op elkaar zijn ingespeeld en dat hun samenwerking een cruciale rol speelt in het succes dat ze behalen.

Van Basten, die zelf als coach en analist actief is geweest na zijn spelerscarrière, weet als geen ander hoe belangrijk het is om een goed geolied team te hebben. Hij ziet potentie in het Spaanse team en voorspelt dat zij een geduchte tegenstander zullen zijn voor elke andere natie op het internationale toneel. Met zijn scherpe inzichten en ervaring voegt Van Basten een interessante dimensie toe aan de analyse van het EK voetbal en blijft hij een autoriteit in de wereld van het voetbalcommentaar.