×
Home Nieuws Livescore

Zoon van voetballegende Rafael van der Vaart tekent bij Ajax - Sensationele transfer!

Zoon van voetballegende Rafael van der Vaart tekent bij Ajax - Sensationele transfer!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 17:48 uur

Ajax heeft een opmerkelijke nieuwe aanwinst binnengehaald in de vorm van Damián van der Vaart. Deze jonge voetballer, slechts zeventien jaar oud, is de zoon van niemand minder dan Rafael van der Vaart. Na een periode bij Esbjerg FB maakt Damián nu de overstap naar Amsterdam, waar hij een contract heeft getekend voor één seizoen.

Damián heeft sinds 2020 gespeeld in de jeugdopleiding van Esbjerg, maar zal nu zijn talenten gaan tonen bij Ajax Onder-18. De geruchten over zijn komst naar de hoofdstad deden al langer de ronde, maar de Deense club en Ajax hadden moeite om tot overeenstemming te komen over de voorwaarden. Hoewel er geen specifiek transferbedrag is genoemd, meldt Transfermarkt dat er een afkoopsom van 130 duizend euro is betaald.

Het is interessant om te vermelden dat vader Rafael van der Vaart zelf ook een succesvolle periode heeft gehad bij Ajax. Tussen 2000 en 2005 speelde hij maar liefst 156 competitieduels voor het eerste elftal, waarin hij 61 doelpunten wist te maken. Afgelopen dinsdag werd Rafael zelfs gespot op De Toekomst, waar hij de oefenwedstrijd van Ajax O18 tegen FC Dordrecht O18 bijwoonde. De Amsterdammers wisten deze wedstrijd overtuigend te winnen met een score van 7-0.