×
Home Livescore

Thorgan Hazard keert terug naar België voor spotprijs!

Thorgan Hazard keert terug naar België voor spotprijs!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 17:16 uur

Er gaan geruchten dat er een grote transfer op komst is in het Belgische voetbal. Volgens bronnen uit Duitsland staat Thorgan Hazard op het punt om terug te keren naar zijn geboorteland. De aanvaller, die momenteel onder contract staat bij Borussia Dortmund, zou op het punt staan om de overstap te maken naar Anderlecht. Er is echter nog één obstakel dat overwonnen moet worden: de medische keuring.

De Duitse media zijn ervan overtuigd dat de transfer binnenkort officieel zal worden bevestigd. Volgens Kicker heeft Hazard geen toekomst meer bij Dortmund en heeft hij samen met de clubleiding van Anderlecht een oplossing gevonden voor zijn toekomst. Na een succesvolle medische controle zal de dertigjarige Belg zijn handtekening zetten bij de recordkampioen van België.

Het is opvallend dat Hazard voor een relatief laag bedrag de overstap maakt naar Anderlecht. Volgens de berichten zou de transfer ongeveer vier miljoen euro kosten, terwijl Dortmund destijds maar liefst 25,5 miljoen euro voor hem heeft betaald. Het lijkt er dus op dat Anderlecht een goede deal heeft weten te sluiten.

Voor Hazard is het geen onbekend terrein om in de Jupiler Pro League te spelen. Tussen 2012 en 2014 was hij al op huurbasis actief bij Zulte-Waregem. Nu lijkt hij dus terug te keren naar zijn roots en zijn kunsten te gaan vertonen bij Anderlecht. Het is afwachten wanneer de officiële aankondiging zal volgen, maar de fans van Anderlecht kunnen zich alvast verheugen op de komst van deze ervaren international.