×
Home Nieuws Livescore

Sofyan Amrabat onthult: 'Erik ten Hag is mijn geheime wapen bij Manchester United!'

Sofyan Amrabat onthult: 'Erik ten Hag is mijn geheime wapen bij Manchester United!'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 16:16 uur

Sofyan Amrabat, de nieuwste aanwinst van Manchester United, heeft zijn eerste interview gegeven sinds zijn overstap naar de Premier League-topclub. Op het nippertje, vlak voor het einde van de transferperiode, maakte de club de komst van de Marokkaanse voetballer bekend.

In het interview met MUTV blikt de 27-jarige Amrabat terug op zijn tijd bij FC Utrecht, waar hij als jonge speler de kans kreeg om in het eerste elftal te spelen onder trainer Erik ten Hag. "Ik was nog maar achttien, negentien jaar oud en hij gaf me de mogelijkheid om mezelf te bewijzen", vertelt Amrabat. "We hebben een geweldige tijd gehad, een seizoen vol hoogtepunten. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Hij is absoluut een van de belangrijkste personen in mijn carrière op dit moment."

Amrabat ziet veel overeenkomsten tussen zichzelf en Ten Hag. "Ik denk dat Ten Hag een coach is die altijd tot het uiterste gaat. Hij is gedreven en hongerig naar succes. Dat spreekt mij enorm aan. Ik ben zelf ook een winnaar en wil elke dag het maximale uit mezelf halen. Het voelt als een perfecte match."

Met zijn overstap naar Manchester United wordt Amrabat de eerste Marokkaanse speler die het shirt van de club zal dragen. "Ik denk dat er al veel Marokkanen waren die United volgden, maar nu zullen er nog eens een miljoen extra fans uit Marokko bij komen. En ze zijn ontzettend trots, echt waar."