×
Home Nieuws Livescore

Berghuis: Mislintat faalde in samenstellen complementair elftal bij Ajax.

Berghuis: Mislintat faalde in samenstellen complementair elftal bij Ajax.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 13 juli 2024 18:32 uur

In een recent interview met Ziggo heeft Steven Berghuis, speler van Ajax, zijn mening gegeven over de aankopen die voormalig technisch directeur Sven Mislintat heeft gedaan voor de club. Berghuis is van mening dat veel van deze spelers wel degelijk over voldoende kwaliteit beschikten. Echter, volgens de Ajacied slaagde Mislintat er niet in om een complementair elftal samen te stellen met deze individueel talentvolle spelers. Dit statement van Berghuis volgde na de overwinning van Ajax in een oefenwedstrijd tegen Rangers, waarbij de Amsterdammers met 2-1 zegevierden.

De opmerkingen van Berghuis werpen een interessant licht op de dynamiek binnen de selectie van Ajax en de rol van de technisch directeur bij het vormen van een succesvol team. Hoewel Mislintat spelers van hoog niveau heeft aangetrokken, lijkt het volgens Berghuis dat het ontbrak aan een duidelijke visie of strategie om deze individuen effectief te laten samenspelen. Dit kan verklaren waarom Ajax wellicht niet het gewenste resultaat heeft behaald in bepaalde wedstrijden, ondanks de aanwezigheid van talentvolle spelers.

De uitspraken van Berghuis zullen ongetwijfeld tot discussie leiden binnen de voetbalwereld en onder de supporters van Ajax. Het is interessant om te zien hoe deze kritiek op het transferbeleid van Mislintat de verdere ontwikkelingen bij de club zal beïnvloeden. Wellicht zullen er in de toekomst andere keuzes worden gemaakt om ervoor te zorgen dat het team van Ajax niet alleen bestaat uit individuele talenten, maar ook als geheel goed functioneert op het veld.