×
Home Nieuws Livescore

Oranje Leeuwinnen missen EK-ticket na gelijkspel tegen Italië

Oranje Leeuwinnen missen EK-ticket na gelijkspel tegen Italië
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2024 23:08 uur

In een zinderende strijd op vrijdagavond in Sittard slaagden de Oranje Leeuwinnen er niet in om zich te kwalificeren voor het EK. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel tegen Italië, waardoor de spanning in Groep A tot ongekende hoogten steeg.

De Nederlandse voetbalsters stonden onder grote druk om een overwinning te behalen en zich zo te verzekeren van een plek op het Europees Kampioenschap. Ondanks hun inzet en vastberadenheid slaagden ze er niet in om de Italiaanse verdediging te doorbreken en moesten ze genoegen nemen met een punt.

Met deze gelijke stand blijft de strijd om EK-deelname in Groep A onbeslist en wordt de laatste speelronde van de kwalificaties een ware krachtmeting. De Oranje Leeuwinnen zullen alles op alles moeten zetten om alsnog een ticket naar het EK veilig te stellen en de hoop van de fans levend te houden.

De teleurstelling was voelbaar bij de speelsters en de fans, maar de focus zal nu moeten liggen op de volgende wedstrijd en het behalen van de benodigde resultaten. De Oranje Leeuwinnen zullen hun krachten moeten bundelen en met hernieuwde energie de strijd aangaan om alsnog hun doel te bereiken en Nederland trots te maken op het Europese podium.