×
Home Nieuws Livescore

Uriarte bekritiseert Spaanse bond en Laporta over Nico Williams.

Uriarte bekritiseert Spaanse bond en Laporta over Nico Williams.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2024 15:48 uur

De voorzitter van Athletic Bilbao, Jon Uriarte, heeft onlangs stevig van leer getrokken tegen zowel de Spaanse voetbalbond als FC Barcelona-president Joan Laporta. De ophef draait voornamelijk om de toekomst van Nico Williams, waar de laatste tijd veel over gespeculeerd wordt. Uriarte heeft echter duidelijk laten weten dat hij niet gediend is van deze speculaties en de onrust die het met zich meebrengt.

Uriarte uitte zijn frustratie over de voortdurende geruchtenstroom omtrent het mogelijke vertrek van Williams. De jonge speler wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Barcelona, maar volgens de voorzitter van Athletic Bilbao is er nog niets concreets besloten. Hij benadrukte dat dergelijke speculaties schadelijk kunnen zijn voor zowel de speler als de club en riep op tot meer respect en duidelijkheid in de berichtgeving.

Daarnaast bekritiseerde Uriarte de Spaanse bond en Laporta voor hun rol in deze kwestie. Hij beschuldigde hen van het voeden van de geruchten en het creëren van onnodige onrust rondom Williams. De voorzitter benadrukte dat Athletic Bilbao de regie wil behouden over de toekomst van hun spelers en dat zij niet zomaar toegeven aan externe druk. Uriarte sloot af met de boodschap dat de club er alles aan zal doen om de rust te bewaren en de focus te houden op het sportieve aspect van het voetbal.