×
Home Nieuws Livescore

Engelse voetbalbond wil Southgate behouden tot WK 2026

Engelse voetbalbond wil Southgate behouden tot WK 2026
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2024 08:08 uur

De Engelse voetbalbond heeft aangegeven dat ze vastbesloten zijn om Gareth Southgate aan boord te houden als bondscoach, ongeacht de uitkomst van de EK-finale tegen Spanje. Southgate, die momenteel 53 jaar oud is, wordt gezien als de ideale persoon om het nationale team te leiden tijdens het WK van 2026, dat zal plaatsvinden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Met zijn tactisch inzicht en leiderschap heeft Southgate de Engelse ploeg naar grote successen geleid, waaronder een halve finaleplaats op het WK van 2018 en een sterke prestatie tijdens het lopende EK. Ondanks de druk en hoge verwachtingen die gepaard gaan met het coachen van een nationaal team, heeft Southgate bewezen dat hij de juiste man op de juiste plek is.

De beslissing om Southgate te behouden als bondscoach tot aan het WK van 2026 toont het vertrouwen van de Engelse voetbalbond in zijn capaciteiten en visie voor de toekomst. Met zijn focus op ontwikkeling van jong talent en het creëren van een hechte teamgeest, lijkt Southgate de perfecte kandidaat om Engeland naar nog grotere hoogten te leiden in de komende jaren.