×
Home Nieuws Livescore

Van der Gijp verbaasd over Koeman's vasthouden aan Depay

Van der Gijp verbaasd over Koeman's vasthouden aan Depay
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2024 00:08 uur

Voormalig voetballer René van der Gijp heeft zijn verbazing geuit over de beslissing van bondscoach Ronald Koeman om Memphis Depay op te nemen in het Nederlands elftal, ondanks de blessureproblemen waarmee de speler het afgelopen seizoen te kampen had. Van der Gijp, die zijn carrière doorbracht bij clubs als Sparta, PSV en SC Heerenveen, deelde zijn mening tijdens een uitzending van het programma Vandaag Inside Oranje.

Van der Gijp benadrukte dat het risicovol is om een speler op te stellen die regelmatig geblesseerd is geweest, en dat het vanuit tactisch oogpunt wellicht verstandiger zou zijn geweest om voor een fitte speler te kiezen. De voormalige voetballer sprak zijn twijfels uit over de fysieke gesteldheid van Depay en vroeg zich af of hij wel in staat zou zijn om op topniveau te presteren tijdens belangrijke wedstrijden.

De discussie over de selectie van Depay door Koeman heeft de gemoederen in de voetbalwereld flink beziggehouden. Sommigen zijn het eens met Van der Gijp en vinden dat er meer aandacht moet worden besteed aan de fitheid van spelers, terwijl anderen juist geloven in de kwaliteiten van Depay en zijn toegevoegde waarde voor het Nederlands elftal. Het blijft een onderwerp van gesprek en zal ongetwijfeld nog voor de nodige discussie zorgen in aanloop naar de komende interlands.