×
Home Nieuws Livescore

Vink kritisch op Zwayer na blunders in Nederland-Engeland

Vink kritisch op Zwayer na blunders in Nederland-Engeland
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 23:24 uur

Voormalig profvoetballer Marciano Vink uit zijn ongenoegen over scheidsrechter Felix Zwayer na de wedstrijd tussen Nederland en Engeland. Vink, die als analist optreedt, is ronduit kritisch over de arbitrage van Zwayer en beweert dat de Duitse scheidsrechter meerdere fouten heeft gemaakt tijdens het duel. Volgens Vink heeft Zwayer zelfs een mogelijke strafschop voor Oranje over het hoofd gezien, wat de frustratie bij de voormalige international alleen maar vergroot.

Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Engeland, die eindigde in een gelijkspel, liet scheidsrechter Zwayer volgens Vink steken vallen. De analist is van mening dat de Duitse arbiter niet alert genoeg was en cruciale beslissingen verkeerd heeft genomen. Vink benadrukt dat een goede scheidsrechter essentieel is voor een eerlijk verloop van de wedstrijd en dat Zwayer in dit geval tekort is geschoten.

Naast de kritiek op Zwayer, benadrukt Vink ook dat het Nederlands elftal mogelijk een strafschop is ontnomen tijdens het duel. De voormalige profvoetballer is van mening dat de arbitrage invloed heeft gehad op de uitslag van de wedstrijd en dat dit niet mag gebeuren op dit niveau. Vink hoopt dan ook dat er lessen worden getrokken uit deze situatie en dat er in de toekomst strenger wordt toegezien op de prestaties van scheidsrechters in het internationale voetbal.