×
Home Nieuws Livescore

Kritiek op Bertaccini na spuugincident in verloren oefenduel

Kritiek op Bertaccini na spuugincident in verloren oefenduel
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 16:32 uur

Na de teleurstellende oefenwedstrijd tussen STVV en Ajax, waarin STVV met 4-0 verloor, kwam spits Adriano Bertaccini onder vuur te liggen vanwege een spuugincident. De Belgische club werd niet alleen op het veld overklast, maar ook buiten het veld zorgde het gedrag van Bertaccini voor ophef. Het incident zorgde voor flink wat commotie en discussie onder fans en analisten.

Adriano Bertaccini heeft inmiddels gereageerd op de kritiek die hij ontving na het spuugincident tijdens de wedstrijd tegen Ajax. De spits van STVV gaf aan dat zijn actie ongepast was en bood zijn excuses aan voor het voorval. Hij benadrukte dat het niet zijn bedoeling was om de tegenstander te provoceren en dat hij spijt heeft van zijn handelen.

De reactie van Bertaccini heeft gemengde gevoelens opgeroepen bij supporters en volgers van het Belgische voetbal. Sommigen vinden dat de spits zijn excuses oprecht heeft aangeboden en dat het incident nu achter ons gelaten moet worden. Anderen zijn echter van mening dat dergelijk gedrag niet getolereerd mag worden en dat er passende maatregelen moeten volgen vanuit zowel de club als de voetbalbond.

Het is afwachten hoe STVV en de autoriteiten zullen reageren op het spuugincident en de excuses van Adriano Bertaccini. De spits zal zich nu moeten focussen op het herstellen van zijn imago en het tonen van sportief gedrag op en naast het veld om verdere controverse te voorkomen.