×
Home Nieuws Livescore

VS overwegen Klopp als nieuwe bondscoach na Copa-uitschakeling

VS overwegen Klopp als nieuwe bondscoach na Copa-uitschakeling
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 12:56 uur

De Verenigde Staten hebben hun oog laten vallen op Jürgen Klopp als mogelijke kandidaat voor de positie van nieuwe bondscoach, zo meldt The Independent. Na het vertrek van Gregg Berhalter deze week, na de teleurstellende uitschakeling in de groepsfase van de Copa América, zijn de Amerikanen op zoek naar een ervaren en succesvolle coach om het nationale team te leiden.

Klopp, die momenteel aan het roer staat bij Liverpool in de Engelse Premier League, wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en gepassioneerde trainers in het moderne voetbal. Zijn succesvolle periode bij Liverpool, waar hij onder meer de Champions League en de Premier League won, heeft hem wereldwijde erkenning opgeleverd en maakt hem een aantrekkelijke optie voor de Verenigde Staten.

De Duitse coach heeft in het verleden laten doorschemeren dat hij openstaat voor nieuwe uitdagingen en het coachen van een nationaal team zou een interessante stap kunnen zijn in zijn carrière. Met zijn tactische vernuft, charisma en vermogen om spelers te inspireren, zou Klopp een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor het Amerikaanse voetbal, dat steeds meer in opkomst is op het internationale toneel. De onderhandelingen tussen Klopp en de Amerikaanse voetbalbond zijn naar verluidt nog in een vroeg stadium, maar de interesse van beide partijen lijkt serieus te zijn.