×
Home Nieuws Livescore

Escalatie na Copa América halve finale: vechtpartij Uruguayaanse internationals

Escalatie na Copa América halve finale: vechtpartij Uruguayaanse internationals
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 07:24 uur

Na een verhitte halve finale in de Copa América tussen Uruguay en Colombia is de situatie volledig uit de hand gelopen. Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd brak er chaos uit toen een groep Uruguayaanse internationals, waaronder sterspeler Darwin Núñez van Liverpool, slaags raakte met Colombiaanse supporters.

De confrontatie tussen de spelers en de fans vond plaats buiten het stadion, waar de emoties hoog opliepen. Beelden tonen hoe Núñez en zijn teamgenoten verstrikt raakten in een fysieke confrontatie met de boze supporters, die naar verluidt provocerend gedrag vertoonden na de nederlaag van hun team.

De autoriteiten moesten ingrijpen om de situatie onder controle te krijgen en verdere escalatie te voorkomen. Er zijn nog geen officiële verklaringen vrijgegeven over eventuele gewonden of arrestaties als gevolg van het incident, maar de beelden van de confrontatie hebben al snel de ronde gedaan op sociale media en hebben tot verontwaardiging geleid bij voetbalfans wereldwijd.

De Copa América, die bekend staat om zijn gepassioneerde supporters en intense rivaliteit, heeft nu te maken met een schaduw over het toernooi door deze gewelddadige uitbarsting na de halve finale. Het is te hopen dat de autoriteiten en de voetbalbond snel en adequaat optreden om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen en de focus weer op het voetbal te kunnen leggen.