×
Home Nieuws Livescore

Directeur Feyenoord vreest vertrek sterspits: 'Grote clubs lonken'

Directeur Feyenoord vreest vertrek sterspits: 'Grote clubs lonken'
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 07:08 uur

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese is dolgelukkig dat hij erin geslaagd is om Santiago Gimenez aan boord te houden. Te Kloese en de spits kennen elkaar nog van hun tijd in Mexico, waar Te Kloese hem moest overtuigen om niet voor Argentinië te kiezen. Of Gimenez na de winter nog steeds bij Feyenoord zal zijn, is echter nog maar de vraag.

In een interview met De Telegraaf onthult Te Kloese dat hij de familie Gimenez al acht jaar kent. "Toen moest hij nog beslissen of hij voor Argentinië, het land waar hij geboren is en waar zijn vader voor Boca Juniors speelde, of voor Mexico zou uitkomen. Ik zei tegen hem als jonge speler: 'Je bent een Mexicaan, niet zeuren, kies voor Mexico.' En dat deed hij ook."

Na een fantastisch debuutseizoen bij Feyenoord waren er deze zomer genoeg mogelijkheden voor Gimenez om de club te verlaten. Maar hij dacht er niet aan om te vertrekken. "Als er een grote club kwam, zei hij: 'Dit is niet waar ik naartoe wil, ik wil nog niet weg. Ik wil me eerst bij Feyenoord bewijzen en mezelf op Europees niveau ontwikkelen.' Hij zei ook dat hij hier een geweldige trainer heeft."

Maar komende winter zou alles anders kunnen zijn. In deze tijd ligt er altijd een onweerstaanbaar bod op de loer voor getalenteerde spelers. "Diep van binnen hoop ik dat hij nog een paar jaar bij ons blijft spelen. Maar de volgende transferzomer kan wel eens een periode worden waarin nog grotere clubs zich gaan melden."