×
Home Nieuws Livescore

PSV-goudhaantje Lang geniet van vijandige Kuip: 'Fantastisch!'

PSV-goudhaantje Lang geniet van vijandige Kuip: 'Fantastisch!'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 01:00 uur

Noa Lang genoot volop van de vijandige sfeer in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. Het winnende doelpunt dat hij maakte en waarmee hij PSV de Johan Cruijff Schaal bezorgde, voelde extra goed vanwege de reactie van het publiek.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond Lang op de juiste plek na een prachtige aanval van PSV. "Dat is wel mooi. Het warme welkom was ook mooi", zei Lang met een glimlach voor de camera van ESPN. "Ja, dat hoort erbij, ik geniet er ook van. Dat is toch mooi? Kom een keer in mijn schoenen staan en dan zie je wat ik bedoel."

Lang droomde er altijd van om profvoetballer te worden en dit soort wedstrijden te spelen. Hij gedijt goed bij een publiek dat zich tegen hem keert. "Als je tijdens een uitwedstrijd wordt uitgefloten, is dat toch fantastisch? Dat betekent dat ze stiekem een beetje bang voor je zijn, want ze gaan niet zomaar fluiten. Ik vat het gewoon positief op."

Het doelpunt van Lang kwam tot stand nadat hij vanaf links naar binnen kwam. Een type doelpunt dat niet typisch is voor Lang. "Eigenlijk niet. Ik ben juist vaak te laat. In de eerste helft was er ook zo'n moment, maar toen kwam Pedersen (Marcus, red.) voor me. Dat was ook een momentje dat ik had kunnen scoren. Ik probeer daarmee aan de slag te gaan en beetje bij beetje een completere speler te worden, ik moet rendement hebben."

Lang straalde zelfvertrouwen uit in De Kuip, maar hij geeft toe dat hij soms ook onzeker is. "Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Dat is logisch toch? Ik ben ook maar een mens. Ik heb een grote mond, maar ook een klein hart. Maar op het veld ben ik iemand met zelfvertrouwen. Voetballen is iets waar ik goed in ben, dus dan is er toch geen reden om bang te zijn?", aldus Lang, die na de wedstrijd de overwinning vierde met een aantal jonge kinderen.