×
Home Nieuws Livescore

Debuut van Josip Sutalo bij Ajax zorgt voor verrassende wending!

Debuut van Josip Sutalo bij Ajax zorgt voor verrassende wending!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 20:48 uur

Josip Sutalo, de nieuwste aanwinst van Ajax, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuutwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Ondanks de teleurstellende remise is de verdediger blij met zijn eerste optreden in het Ajax-shirt. Wat het extra bijzonder maakte, was dat hij meteen de aanvoerdersband mocht dragen. Een hele eer, maar ook een bron van extra druk.

In een interview met de clubkanalen van Ajax vertelt Sutalo enthousiast over zijn eerste wedstrijdervaring. "Ik ben ontzettend blij met mijn debuut", zegt hij. "Het was een prachtige ervaring. Ik was niet echt zenuwachtig, eerder opgewonden. Het blijft toch je eerste wedstrijd en ik ben er goed mee omgegaan."

Een dag voor de wedstrijd kreeg Sutalo te horen dat hij de aanvoerdersband mocht dragen, vanwege de afwezigheid van Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Davy Klaassen. "De trainer heeft die beslissing genomen. Hij heeft me die verantwoordelijkheid gegeven en dat bracht wat extra druk met zich mee, maar over het algemeen ging het goed."

Het leven in Amsterdam bevalt Sutalo tot nu toe goed, mede dankzij zijn landgenoot Jakov Medic. "Amsterdam is prachtig. De spelers hebben me geaccepteerd en ik voel me hier thuis. Medic heeft me zeker geholpen. Hij is beter in talen en dat heeft me enorm geholpen. Het is fijn dat hij hier ook is." Onlangs heeft Ajax zich ook versterkt met Borna Sosa, eveneens een Kroaat. "Hij is een geweldige speler", zegt Sutalo. "We kennen elkaar al van het Kroatische elftal. Ik ben erg blij dat hij hier is."

Met zijn debuutwedstrijd achter de rug en een positieve kijk op het leven in Amsterdam, lijkt Josip Sutalo klaar om zijn stempel te drukken op het succes van Ajax. De fans kunnen niet wachten om meer van deze talentvolle verdediger te zien.