×
Home Livescore

Voormalige amateurvoetballer verbaast met snelle opmars in profwereld!

Voormalige amateurvoetballer verbaast met snelle opmars in profwereld!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 19:48 uur

Voormalig Oranje-ster Wesley Sneijder is vol lof over de opkomende talentvolle aanvaller van Fortuna Sittard, Tijjani Noslin. De jonge buitenspeler heeft in korte tijd enorme vooruitgang geboekt en is momenteel de smaakmaker van het team. Sneijder herinnert zich nog goed hoe hij Noslin drie jaar geleden onder zijn hoede had, toen de Amsterdammer nog in de amateurs speelde.

Hoewel Noslin tegen Ajax een penalty miste, was hij gedurende de hele wedstrijd een ware plaag voor de Amsterdamse verdediging. "Ik vond hem geweldig tegen Ajax", vertelt Sneijder enthousiast aan Veronica Offside. "Dat heeft niets te maken met die gemiste strafschop. Als je iedereen bij Ajax voorbij rent, terwijl je in zo'n korte tijd van de amateurs naar de profs bent gegaan, dan verdien je alleen maar lof."

Slechts twee jaar geleden was Noslin nog niet actief in het betaald voetbal. In zijn laatste jaar bij de amateurs speelde hij zelfs bij het DHSC van Sneijder. "Hij kwam binnen als een lastige jongen, maar ik zag potentie in hem", vervolgt Sneijder. "Daarom heb ik een jaar lang met hem gewerkt. Hij heeft alles in huis: koppen, voorzetten, acties, dribbels en snelheid. Hij had alle kwaliteiten om het betaald voetbal te halen."

"Ik heb hem in de eerste week van zijn lastige gedrag afgeholpen", gaat Sneijder verder. "Hij kwam in het begin te laat, maar daarna nooit meer. Hij heeft hard gewerkt en uiteindelijk kwam Fortuna op zijn pad. Ik zei toen tegen hen: geef hem een jaar de tijd, hij moet wennen aan het betaald voetbal en elke dag trainen. Daarna zal hij voor je klaarstaan. Nu is iedereen dol op hem."

Op Deadline Day had Noslin zelfs de mogelijkheid om naar de Championship te gaan, onthult Sneijder. "Een transfer naar Millwall ketste op het laatste moment af. Ze waren bereid om aan de eisen van Fortuna te voldoen, maar de club besloot uiteindelijk om Noslin niet te verkopen. Hoe dan ook, hij wordt zeker in de gaten gehouden, ook in het buitenland."